Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierożki na słodko z malinami"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 147
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 147
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Mąkę połącz z łyżką oleju i solą. Zagniataj, dolewając 2/3 szklanki gorącej wody. Uformuj kulę, przykryj ją gorącym talerzem lub miską. Odstaw na około 15 minut.
Przepuść twaróg przez praskę. Połącz go z żółtkiem, cukrem waniliowym i kryształem. Dopraw cynamonem i skórką otartą z cytryny.
Ciasto podziel na 4 części. Trzy części nakryj folią spożywczą (zapobiegnie to wysuszaniu), czwartą rozwałkuj. Szklanką wykrawaj koła. Tak samo postępuj z pozostałym ciastem. Na każdy krążek nałóż łyżeczkę farszu. Formuj pierogi, starannie zlepiając brzegi.
Zagotuj 3 l wody, dodając łyżkę oleju i łyżeczkę soli. Wrzucaj pierogi na wrzątek, gotuj około 2 minuty od wypłynięcia. Wyjmij łyżką cedzakową. Podawaj posypane malinami.
Czas przygotowania ok. 60 min; porcja - 330 kcal, cena 2,50 złŹródło: Świat kobiety