Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pierś kurczaka z grejpfrutem"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4614
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34334
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2038
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113725
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4614
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34334
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2038
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113725
Składniki
Piersi kurczaka op łucz, osusz, pokrój na 4 płaty. Rozbij je lekko przez folię, oprósz solą, pieprzem i mieloną kolendrą. Oczyść marchew i por, pokrój w słupki. Umyty grejpfrut obierz, wyfiletuj.
Na mięsie rozłóż część warzyw i fileciki grejpfruta. Zwiń roladki, zwiąż i obsmaż na maśle z resztą warzyw. Zalej bulionem. Duś 30 min. Zapraw śmietaną z łyżką mąki. Ozdób ziołami i drugim grejpfrutem.
czas ok. 50 min; porcja – 370 kcal, cena 4,20 złŹródło: Świat kobiety