Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Piersi kurczaka faszerowane szpinakiem"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 128
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 128
Składniki
Piersi umyj, przypraw solą, pieprzem, słodką papryką i ziołami prowansalskimi. Wstaw do lodówki. Na głębokiej patelni rozgrzej masło klarowane, podsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek, dodaj szpinak, smaż, aż odparuje woda. Pięć minut przed końcem dodaj drobno posiekane orzechy. Ser pokrój w kostkę.
Zrób kieszeń w piersi z kurczaka. Do kieszeni wkładaj farsz i kostki sera, spinaj wykałaczką. Piersi włóż w rękaw do pieczenia, piecz w temp. 180°C przez 25 minut. Podawaj na sałacie lub świeżym szpinaku z pomidorami.
CZAS: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień