Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebanalny sposób na pierś z kurczaka
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 475
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1562
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 344
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 475
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1562
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 344
Składniki
Piersi umyłem i osuszyłem. Ponacinałem ja na całej długości w poprzek – w te miejsca będę wkładać nadzienie.
Pietruszkę posiekałem, wymieszałem z masłem i czosnkiem na „papkę”. Takiem nadzieniem napełniałem wykonane nacięcia w piersiach. Całość oprószyłem solą, pieprzem, mieloną papryką i bazylią – wg uznania.
Nadziane gotowe piersi smażyłem na rumiano z obu stron. Spokojnie, nic się nie wysypuje.
Jest to proste, szybkie ale efektownie wyglądające i ciekawie podane danie.