Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pikantne spaghetti putanesca"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4527
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34318
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2029
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113719
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4527
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34318
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2029
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113719
Składniki
Ugotuj makaron w dobrze osolonej wodzie według wskazówek podanych na opakowaniu.
Rozgrzej łyżkę oliwy, wrzuć przeciśnięty przez praskę czosnek i anchois. Chwilę smaż, aż fileciki się rozpadną. Dodaj pomidory z puszki. Dopraw solą, świeżo zmielonym pieprzem i sporą szczyptą chilli. Wymieszaj i gotuj na małym ogniu ok. 7 minut.
Wrzuć do sosu ugotowany makaron, kapary i czarne oliwki. Dobrze wymieszaj, jeszcze przez minutę zostaw na ogniu, a następnie przełóż na głębokie talerze. Posyp drobno posiekaną natką i startym parmezanem.Źródło: Olivia