Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i pyszny obiad
blacha, nóż, deska, tarka, patelnia
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5677
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7018
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 240
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4576
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5677
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7018
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 240
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4576
Składniki
Kroimy w dużą kostkę piersi z kurczaka, dodajemy przyprawę do kurczaka, sól, pieprz i ostrą paprykę.
Do kurczaka dodajemy przecier i majonez. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Kroimy pieczarki w talarki i podsmażany. Ser trzemy na tarce na grubych oczkach.
Ciasto francuskie przecinamy na pół. Pierwszą część wykładamy na blachę. Najpierw wykładamy przyprawionego kurczaka, następnie dodajemy pieczarki i tarty ser. Całość przykrywamy drugą częścią ciasta francuskiego.
Górne ciasto nacinamy w kilku miejscach nożem. Ja kroje już na pojedyncze porcje. wtedy po upieczeniu łatwiej się kroi. wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15-20 minut. Smacznego