Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i pyszny obiad
blacha, nóż, deska, tarka, patelnia
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 31
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 731
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 83
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 198
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 31
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 731
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 83
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 198
Składniki
Kroimy w dużą kostkę piersi z kurczaka, dodajemy przyprawę do kurczaka, sól, pieprz i ostrą paprykę.
Do kurczaka dodajemy przecier i majonez. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Kroimy pieczarki w talarki i podsmażany. Ser trzemy na tarce na grubych oczkach.
Ciasto francuskie przecinamy na pół. Pierwszą część wykładamy na blachę. Najpierw wykładamy przyprawionego kurczaka, następnie dodajemy pieczarki i tarty ser. Całość przykrywamy drugą częścią ciasta francuskiego.
Górne ciasto nacinamy w kilku miejscach nożem. Ja kroje już na pojedyncze porcje. wtedy po upieczeniu łatwiej się kroi. wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15-20 minut. Smacznego