Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8706
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 613
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8706
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 613
Składniki
W tym roku pisanki będą u mnie w kaszach. Najlepiej i najładniej wykonuje się je na wydmuszkach. Wydmuszkę nadziewam na patyczek od szaszłyków, smaruję pędzlem klejem wikol- najlepiej się do tego sprawdza zwykły klej do drewna- polioctan- poliwinyl. I wydmuszkę posypuję rożnymi kaszami. Można też tak ozdobić całe jaja. Najlepiej przyklejają się kasze drobne, a najlepiej wyglądają te kolorowe. Do swoich pisanek użyłam co co miałam w domu: tapioka kaszka kukurydziana soczewica czerwona chia kuskus ryż Smacznego :)