Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 49
Dodano: 14.05.2011
Odsłon: 3078
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Ogórek obrać, wydrążyć pestki i zetrzeć na tarce, po czym wymieszać w miseczce z jogurtem i sokiem z cytryny i przyprawić pieprzem i solą.
Na dużej patelni rozgrzać ole, po czym dodać cebulę pokrojoną w talarki i smażyć około 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Piersi opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na kawałki o wielkości 5 cm. Dodać do cebuli razem z kminkiem rzymskim i całość dusić dalsze 5 min, cały czas mieszając.
Pomidory umyć i przekroić na połówki, a oliwki wydrylować i pokroić w plasterki. Pomidory z oliwkami dodać do mięsa i smażyć około 2 min.
Sałatkę opłukać, dobrze osuszyć i porwać na kawałki. Pitę piec w piekarniku lub opiekaczu 2-3 min, następnie naciąć poprzecznie i napełnić najpierw kawałkami sałaty, a potem sałatką z kurczaka, polewając na koniec sosem. Podawać natychmiast :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)