Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pizza wegetariańska"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2800
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2800
Składniki
Mąkę wymieszać z drożdżami. Dodać 2 łyżki oliwy, odrobinę soli i cukru i mieszając, dolewać po trochu wody. Wyrobić gładkie ciasto. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok. 30 minut.
Rozgnieść na gruby placek, a potem rozciągać, formując ładny, okrągły kształt. Pizza powinna być jak najcieńsza, z grubszymi brzegami. Ułożyć ją na posmarowanej odrobiną oliwy blasze.
Mozzarellę zetrzeć na tarce, rozłożyć równomiernie na placku. Posypać oliwkami i cienkimi plastrami cebuli, skropić oliwą, posypać solą, pieprzem, bazylią. Piec w temp. 220°C przez ok. 20 minut. Dekorować plastrami pomidorów i rukolą.
ok. 60 minutŹródło: Twoje Imperium