Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pizza z oliwkami i papryką"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Mąkę przesiej, wymieszaj z kaszą manną, drożdżami i solą. Wlej wodę, oliwę, zagnieć ciasto. Odłóż je na godzinę.
Podsmaż cebulę, dodaj pomidory, przyprawy, łyżeczkę masła. Duś, zmiksuj. Z ciasta ulep pizzę, posmaruj sosem, posyp startą mozzarellą, oliwkami i papryką. Piecz 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 250°C.
Czas: około 1,5 godziny
By ciasto było cienkie, mocno je rozwałkuj i piecz w mocno nagrzanym piecu. Grubsze ciasto wymaga niższej temperatury i dłuższego pieczenia. Pizzę najlepiej piec na specjalnym kamieniu, który chłonie wilgoć i sprawia, że ciasto jest kruche.Źródło: Dobry Tydzień