Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pizza z oliwkami i papryką"
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 60
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 501
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1024
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10365
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 78
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 60
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 501
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1024
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10365
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 78
Składniki
Mąkę przesiej, wymieszaj z kaszą manną, drożdżami i solą. Wlej wodę, oliwę, zagnieć ciasto. Odłóż je na godzinę.
Podsmaż cebulę, dodaj pomidory, przyprawy, łyżeczkę masła. Duś, zmiksuj. Z ciasta ulep pizzę, posmaruj sosem, posyp startą mozzarellą, oliwkami i papryką. Piecz 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 250°C.
Czas: około 1,5 godziny
By ciasto było cienkie, mocno je rozwałkuj i piecz w mocno nagrzanym piecu. Grubsze ciasto wymaga niższej temperatury i dłuższego pieczenia. Pizzę najlepiej piec na specjalnym kamieniu, który chłonie wilgoć i sprawia, że ciasto jest kruche.Źródło: Dobry Tydzień