Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne danie
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 136
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 423
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 136
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 423
Składniki
Ziemniaki ugotowac.Nastepnie odcedzic, dodac maslo, mleko, sol i pieprz i ugniesc na puree. Mieso z posiekana cebula i czosnkiem wrzucic na patelnie i smazyc az mieso bedzie usmazone.Caly tluszcz wytopiony z miesa nalezy odcedzic (mieso musi byc suche) Nastepnie dodac marchewke i kukurydze. Bulion wymieszac z maka, przyprawami, koncentratem, sosem worcestershire. Dodac mieszanke do miesa i dusic az calosc zgestnieje. Na koniec dodac groszek.
Do zaroodpornego naczynia przelozyc mase miesna a na wierzch rozsmarowac puree z ziemniakow. Piec w piekarniku w temperaturze 200 stC przez okolo 30minut (az wierzch sie zrumieni)