Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne danie
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
Składniki
Ziemniaki ugotowac.Nastepnie odcedzic, dodac maslo, mleko, sol i pieprz i ugniesc na puree. Mieso z posiekana cebula i czosnkiem wrzucic na patelnie i smazyc az mieso bedzie usmazone.Caly tluszcz wytopiony z miesa nalezy odcedzic (mieso musi byc suche) Nastepnie dodac marchewke i kukurydze. Bulion wymieszac z maka, przyprawami, koncentratem, sosem worcestershire. Dodac mieszanke do miesa i dusic az calosc zgestnieje. Na koniec dodac groszek.
Do zaroodpornego naczynia przelozyc mase miesna a na wierzch rozsmarowac puree z ziemniakow. Piec w piekarniku w temperaturze 200 stC przez okolo 30minut (az wierzch sie zrumieni)