Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki migdałowe, placki migdałowe, bezglutenowe, słodkie lub słone
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 159
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 258
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 159
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 258
Składniki
W misce umieścić mąkę migdałową/zmielone migdały, jajo, syrop klonowy/cukier i mleko krowie/owsiane/inne roślinne. Zmiskować blender do uzyskania gładkiej konsystencji. Na patelni rozpuścić masło/dodać olej. Na rozgrzany tłuszcz kłaść łyżką uzyskaną masę. Po przysmażeniu odwrócić na drugą stronę. Podawać z owocami czy też niczym. Można też zastąpić cukier solą ok. Pół łyżeczki.