Do góry

Dania główne Przepis na:

Placki warzywne na jogurcie greckim

Placki warzywne na jogurcie greckim

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8456

Dodano:

Odsłon: 2

Smaczny pomysł na "Placki warzywne na jogurcie greckim"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pół jogurtu greckiego dopraw posiekanym szczypiorkiem, koperkiem i pieprzem.

  2. Marchewkę, seler oraz pietruszkę zetrzyj na tarce. Por z papryką pokrój i wymieszaj z przygotowanym jogurtem.

  3. Pozostałą część jogurtu połącz z jajkami, mąką oraz płatkami. Dopraw papryką oraz szczyptą soli.

  4. Wymieszaj masę warzywną z gotową zaprawą.

  5. Na patelni teflonowej rozgrzej olej i usmaż placki na złoty kolor.

  6. Przepis nadesłała: Katarzyna Borkowska

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń