Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placki warzywne na jogurcie greckim"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 72
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 149
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 72
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 149
Składniki
Pół jogurtu greckiego dopraw posiekanym szczypiorkiem, koperkiem i pieprzem.
Marchewkę, seler oraz pietruszkę zetrzyj na tarce. Por z papryką pokrój i wymieszaj z przygotowanym jogurtem.
Pozostałą część jogurtu połącz z jajkami, mąką oraz płatkami. Dopraw papryką oraz szczyptą soli.
Wymieszaj masę warzywną z gotową zaprawą.
Na patelni teflonowej rozgrzej olej i usmaż placki na złoty kolor.
<strong>Przepis nadesłała: Katarzyna Borkowska</strong>Źródło: Kurier TV