Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez tego dania nie wyobrażam sobie lata - zawsze robię jak tylko pojawiają się kurki. To właściwie przepis na sam sos - placki każdy robi tak jak lubi.
Pyszna, pełna szynki, pieczarek, papryki, cebuli i sera, chrupiąca pizza na c...
Odsłon: 1910
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 33
Polecam.
Odsłon: 737
Pyszna, pełna szynki, pieczarek, papryki, cebuli i sera, chrupiąca pizza na c...
Odsłon: 1910
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 33
Polecam.
Odsłon: 737
Składniki
Kurki dokładnie oczyszczamy, większe kroimy na pół. Na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy grzybki, solimy i pieprzymy, chwilę smażymy często mieszając. Podlewamy grzyby połową szklanki wody, dodajemy cukier, przykrywamy i dusimy przez 5 minut. Dodajemy śmietanę (najlepiej ją wcześniej zahartować), mieszamy, gotujemy przez następne 5 minut. Na sam koniec doprawiamy do smaku i dodajemy drobno posiekany koperek. Taki sos jest smaczny nie tylko z plackami, świetnie pasuje do makaronu czy np. kopytek.