Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez tego dania nie wyobrażam sobie lata - zawsze robię jak tylko pojawiają się kurki. To właściwie przepis na sam sos - placki każdy robi tak jak lubi.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 922
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4554
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1172
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 922
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4554
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1172
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Składniki
Kurki dokładnie oczyszczamy, większe kroimy na pół. Na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy grzybki, solimy i pieprzymy, chwilę smażymy często mieszając. Podlewamy grzyby połową szklanki wody, dodajemy cukier, przykrywamy i dusimy przez 5 minut. Dodajemy śmietanę (najlepiej ją wcześniej zahartować), mieszamy, gotujemy przez następne 5 minut. Na sam koniec doprawiamy do smaku i dodajemy drobno posiekany koperek. Taki sos jest smaczny nie tylko z plackami, świetnie pasuje do makaronu czy np. kopytek.