Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez tego dania nie wyobrażam sobie lata - zawsze robię jak tylko pojawiają się kurki. To właściwie przepis na sam sos - placki każdy robi tak jak lubi.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 848
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5824
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9645
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 294
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 848
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5824
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9645
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 294
Składniki
Kurki dokładnie oczyszczamy, większe kroimy na pół. Na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy grzybki, solimy i pieprzymy, chwilę smażymy często mieszając. Podlewamy grzyby połową szklanki wody, dodajemy cukier, przykrywamy i dusimy przez 5 minut. Dodajemy śmietanę (najlepiej ją wcześniej zahartować), mieszamy, gotujemy przez następne 5 minut. Na sam koniec doprawiamy do smaku i dodajemy drobno posiekany koperek. Taki sos jest smaczny nie tylko z plackami, świetnie pasuje do makaronu czy np. kopytek.