Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez tego dania nie wyobrażam sobie lata - zawsze robię jak tylko pojawiają się kurki. To właściwie przepis na sam sos - placki każdy robi tak jak lubi.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 43
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 43
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
Kurki dokładnie oczyszczamy, większe kroimy na pół. Na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy grzybki, solimy i pieprzymy, chwilę smażymy często mieszając. Podlewamy grzyby połową szklanki wody, dodajemy cukier, przykrywamy i dusimy przez 5 minut. Dodajemy śmietanę (najlepiej ją wcześniej zahartować), mieszamy, gotujemy przez następne 5 minut. Na sam koniec doprawiamy do smaku i dodajemy drobno posiekany koperek. Taki sos jest smaczny nie tylko z plackami, świetnie pasuje do makaronu czy np. kopytek.