Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki są proste w wykonaniu i super smakują.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5065
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34434
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2097
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113775
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5065
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34434
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2097
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113775
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki, cebulę obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach (dwa ziemniaki zetrzeć na grubych oczkach). Paprykę oczyścić, pokroić w drobną kostkę, dodać do masy ziemniaczanej. Wsypać płatki, mąkę, wbić jajka, przyprawić do smaku solą i pieprzem i gałką muszkatołową. Wszystko dokładnie wymieszać, smażyć cienkie placki na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Podawać z kwaśna śmietaną posypane posiekanym szczypiorkiem. SMACZNEGO. Możemy podać też bez szczypiorku, bo nie każdy go lubi.