Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placuszki z wędzonym łososiem"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2765
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1289
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 741
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 87
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2765
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1289
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 741
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 87
Składniki
Ciepłe ziemniaki przecisnąć przez praskę. Podsypać mąką, dodać jajka, sól, pieprz. Wymieszać. Zieleninę umyć, posiekać, kilka listków pietruszki odłożyć, resztę dodać do masy. Zagnieść dość ścisłe, ale miękkie ciasto.
Rozwałkować na grubość ok. 2 cm, wykrawać szklaneczką placki. Smażyć w dość głębokim tłuszczu na rumiano.
Plastry łososia przekroić na połówki. Zwinąć dekoracyjnie w różyczki. Na plackach układać listki pietruszki i łososia, skropić cytryną, ewentualnie posypać świeżo zmielonym pieprzem.
Placuszki można serwować na zimno, jednak najlepsze są ciepłe, podane ze schłodzoną gęstą śmietanę.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium