Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja dla smakoszy mięsa drobiowego. Prosty i smaczny wariant na podanie tego mięsa.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9808
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2447
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1599
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 581
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3741
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9808
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2447
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1599
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 581
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3741
Składniki
Podudzia umyłem, osuszyłem. Przyprawiłem solą i pieprzem. Obsmażyłem na rozgrzanej oliwie. Przełożyłem do żaroodpornej formy . Na tym samym tłuszczu podsmażyłem lekko ząbki czosnku , które wcześniej przekroiłem na pół. Tak przygotowany czosnek dodałem do mięsa. Posypałem tymiankiem i ponownie doprawiłem solą i pieprzem. Polałem przecierem pomidorowym.
Zapiekałem ok. 50 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni C. Na około 15 minut przed końcem zapiekania dodałem gałązkę pomidorków koktajlowych , wcześniej opłukanych i osuszonych.