Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Polędwica wołowa z kawą"
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 80
Sznycle krakowskie to ciekawa odmiana klasycznych mielonych, z dodatkiem mięs...
Odsłon: 2381
Polecam.
Odsłon: 111
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 80
Sznycle krakowskie to ciekawa odmiana klasycznych mielonych, z dodatkiem mięs...
Odsłon: 2381
Polecam.
Odsłon: 111
Składniki
Mięso umyj i dokładnie oczyść z błon. Ostrym nożem pokrój na plastry o grubości 4 centymetrów. Na patelni rozgrzej olej i smaż mięso (ok. 5 minut z każdej strony – na początku w bardzo wysokiej temperaturze, później zmniejsz płomień). Dopraw solą i pieprzem. W garnku rozgrzej olej arachidowy.
Gdy zacznie skwierczeć, włóż ziarna kawy i zamieszaj. Po chwili wlej bulion i zaparzoną kawę, odparuj sos na silnym ogniu tak, aby zostało ok. 6 łyżek. Dodaj cukier, zamieszaj i polej sosem polędwiczki. Danie udekoruj gałązkami rozmarynu.
Koszt porcji: nie więcej niż 4,50 złŹródło: Na żywo