Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Polędwica wołowa z warzywami"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 182
Polecam.
Odsłon: 862
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 157
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9269
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 182
Polecam.
Odsłon: 862
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 157
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9269
Składniki
Cebule i szalotki obierz, pokrój i przysmaż na łyżce masła. Mięso umyj, osusz, wrzuć do 2 l wrzątku. Dodaj cebulę, pokrojoną włoszczyznę (odłóż kilka marchewek) i przyprawy. Gotuj (najpierw chwilę na dużym ogniu, potem na małym) około 2 godziny pod przykryciem.
Marchewkę obierz, pokrój w kostkę. Włóż ją do rondla, zalej wrzątkiem, dodaj łyżkę masła, szczyptę cukru i soli. Gotuj 15 minut. Dodaj zielony groszek. Gotuj jeszcze 5 minut. Kalafior ugotuj na parze lub w osolonej wodzie.
Mięso wyjmij z wywaru, który możesz wykorzystać do zupy. Pokrój je w plasterki. Ułóż na talerzach, obłóż warzywami.
Czas: 3 godzinyŹródło: Dobry Tydzień