Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Polędwica wołowa z warzywami"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5351
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5351
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Cebule i szalotki obierz, pokrój i przysmaż na łyżce masła. Mięso umyj, osusz, wrzuć do 2 l wrzątku. Dodaj cebulę, pokrojoną włoszczyznę (odłóż kilka marchewek) i przyprawy. Gotuj (najpierw chwilę na dużym ogniu, potem na małym) około 2 godziny pod przykryciem.
Marchewkę obierz, pokrój w kostkę. Włóż ją do rondla, zalej wrzątkiem, dodaj łyżkę masła, szczyptę cukru i soli. Gotuj 15 minut. Dodaj zielony groszek. Gotuj jeszcze 5 minut. Kalafior ugotuj na parze lub w osolonej wodzie.
Mięso wyjmij z wywaru, który możesz wykorzystać do zupy. Pokrój je w plasterki. Ułóż na talerzach, obłóż warzywami.
Czas: 3 godzinyŹródło: Dobry Tydzień