Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwiczki duszone w musztardzie

Polędwiczki duszone w musztardzie

Autor:

Przepisów i artykułów: 136 Ocena: 1480

Dodano:

Odsłon: 4112

Bardzo proste do przyrządzenia danie. Polecam :)

Składniki

  • 1 pasek polędwiczek ( ok.40 dag )
  • 1 cebula
  • 2 łyżeczki musztardy francuskiej
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz do smaku
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Polędwiczki duszone w musztardzie

Przygotowanie

  1. Polędwiczki kroimy w szersze plastry, spłaszczamy każdy ręką, obsmażamy z dwóch stron na dobrze rozgrzanym oleju.

  2. W rondlu rozgrzewamy rondel, podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę. Kiedy cebulka się zeszkli wkładamy podsmażone polędwiczki i dusimy pod przykryciem, na wolnym ogniu, 20 minut. Po tym czasie dodajemy musztardę i dusimy jeszcze 10 minut. Na koniec lekko solimy i pieprzymy. Podawać z kluskami śląskimi i surówką z kiszonej kapusty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń