Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste do przyrządzenia danie. Polecam :)
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 18464
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8825
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 678
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8380
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 18464
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8825
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 678
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8380
Składniki
Polędwiczki kroimy w szersze plastry, spłaszczamy każdy ręką, obsmażamy z dwóch stron na dobrze rozgrzanym oleju.
W rondlu rozgrzewamy rondel, podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę. Kiedy cebulka się zeszkli wkładamy podsmażone polędwiczki i dusimy pod przykryciem, na wolnym ogniu, 20 minut. Po tym czasie dodajemy musztardę i dusimy jeszcze 10 minut. Na koniec lekko solimy i pieprzymy. Podawać z kluskami śląskimi i surówką z kiszonej kapusty.