Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Polędwiczki z pieczonymi jabłkami"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 240
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 117
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 240
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 117
Składniki
Jabłka dokładnie umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Następnie wykrój gniazda nasienne i pokrój jabłka w centymetrowe plastry. Skrop je obficie sokiem z cytryny, aby nie ściemniały, odłóż.
Na patelni skarmelizuj cukier trzcinowy, dodaj masło i wlej brandy. Włóż pokrojone jabłka, obtocz je dobrze w karmelu i podgotuj. Następnie wyjmij, przełóż na talerzyk i odstaw w ciepłe miejsce. Na patelnię wlej przecier pomidorowy i sos sojowy. Całość wymieszaj i podgotuj.
Mięso oczyść i pokrój w plastry. Następnie posól, dopraw pieprzem i rozłóż listki kolendry. Obsmaż z obu stron na patelni na rozgrzanym oleju. Gotowe kawałki rozłóż na talerze, dodaj plastry jabłek i zalej gorącym sosem karmelowym. Udekoruj kolendrą i podawaj z ziemniakami.Źródło: Na żywo