Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwiczki z pieczonymi jabłkami

Polędwiczki z pieczonymi jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14902

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Polędwiczki z pieczonymi jabłkami"

Składniki

  • 2 jabłka
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 50 g masła
  • 30 ml brandy
  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • sól
  • pieprz
  • świeża kolendra
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • łyżeczka sosu sojowego
  • sok z cytryny
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jabłka dokładnie umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Następnie wykrój gniazda nasienne i pokrój jabłka w centymetrowe plastry. Skrop je obficie sokiem z cytryny, aby nie ściemniały, odłóż.

  2. Na patelni skarmelizuj cukier trzcinowy, dodaj masło i wlej brandy. Włóż pokrojone jabłka, obtocz je dobrze w karmelu i podgotuj. Następnie wyjmij, przełóż na talerzyk i odstaw w ciepłe miejsce. Na patelnię wlej przecier pomidorowy i sos sojowy. Całość wymieszaj i podgotuj.

  3. Mięso oczyść i pokrój w plastry. Następnie posól, dopraw pieprzem i rozłóż listki kolendry. Obsmaż z obu stron na patelni na rozgrzanym oleju. Gotowe kawałki rozłóż na talerze, dodaj plastry jabłek i zalej gorącym sosem karmelowym. Udekoruj kolendrą i podawaj z ziemniakami.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń