Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pomidorki z twarożkiem"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1826
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1826
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
Składniki
Pomidory umyj, wytrzyj do sucha. Odetnij wierzchy i ostrożnie wydrąż środki, uważając przy tym, aby nie uszkodzić ścianek. Wydrążone pomidorki lekko oprósz solą i postaw na kratce kuchennej do góry dnem. Poczekaj, aż ociekną z soku.
Twaróg utrzyj na gładko razem z jogurtem (lub ze śmietaną). Rzodkiewki umyj, grubo posiekaj.
Dymki oczyść, cebulki wraz ze szczypiorkiem drobno pokrój. Rzodkiewki i dymki dodaj do serka. Wsyp miętę oraz sól i pieprz do smaku. Dobrze wymieszaj. Jeśli chcesz zmienić smak farszu, dodaj do niego posiekaną natkę, ogórek albo gotowaną szynkę.
Pomidorki napełnij przygotowanym nadzieniem. Ustaw na talerzu udekorowanym wcześniej listkami rukoli. Posyp rzeżuchą ew. kawałeczkami rzodkiewki. Gotowe pomidorki podawaj z chrupiącą bagietką.
na 4 porcje , : 15 min , Porcja: 170 kcal, Cena porcji: ok. 2 złŹródło: Naj