Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomidorowy gulasz ze szpinakiem"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 791
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 925
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2820
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 791
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 925
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2820
Składniki
Czas: 90 minut, ilość porcji: 4 ilość, kalorii: 580 kcal/porcja.
Cebulę pokrój w drobną kostkę. Obierz czosnek i pokrój go w plasterki. Teraz kolej na mięso – podziel je na gulaszową kostkę.
Rozgrzej olej na patelni. Mięso dopraw solą i pieprzem, a następnie połóż je razem z czosnkiem na patelni. Podsmaż około 2-3 minuty. Kiedy czosnek zacznie pachnieć, dodaj cebulę. Podsmaż chwilę i gdy się zeszkli, dodaj koncentrat pomidorowy i paprykę.
Gdy mięso nieco się podsmaży, dodaj bulion. Doprowadź do wrzenia i gotuj jeszcze przez ok. godzinę na średnim ogniu.
Rozgrzej olej na małej patelni. Wrzuć orzechy nerkowca, a po dwóch minutach wyjmij je, ostudź i przełam na mniejsze części. Pokrój oczyszczone pomidory. Świeży szpinak umyj i dobrze osusz.
Pomidory zmieszane ze śmietaną dodaj 20 minut przed końcem gotowania. A szpinak i orzechy nerkowca 10 minut przed końcem. Dodaj jeszcze pokrojony szczypiorek i dopraw do smaku.Źródło: Tele Tydzień