Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pomidory z ryżem i tuńczykiem"
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 682
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 654
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 245
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 682
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 654
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 245
Składniki
Ugotuj ryż w dobrze osolonej wodzie, wypłucz, by był sypki. Pokrój ser w drobną kostkę. Tuńczyka odsącz z oliwy i rozdrobnij. Jogurt naturalny dopraw solą i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
Umyj pomidory, osusz. Odetnij wierzch z każdego i pokrój go w drobną kostkę. Wydrąż miąższ.
Wymieszaj ryż z serem, tuńczykiem, pokrojonymi w kostkę „czapeczkami” pomidorów. Dodaj posiekany koperek. Nafaszeruj pomidory i na koniec polej sosem z jogurtu.Źródło: Olivia