Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Potrawka z dorsza po prowansalsku"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Rybę kroimy. Na 10 minut wkładamy do gotującej się posolonej wody z sokiem z połowy cytryny. Delikatnie wyjmujemy z wywaru, wywar zachowujemy.
Cebule obieramy, kroimy w kosteczkę, przesmażamy na oliwie. Dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek i pokrojoną w talarki łodygę pora, a po chwili keczup i koncentrat pomidorowy. Smażymy na średnim ogniu, aż sos zgęstnieje. Wlewamy czerwone wino, mieszamy.
Marchewkę, pieczarki i paprykę obieramy, kroimy w kostkę. Wrzucamy do sosu i gotujemy do miękkości warzyw. Na koniec wkładamy kawałki ryby i delikatnie, by nie uszkodzić mięsa, mieszamy. Smak potrawki wzbogacą zioła.
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji około 4,50 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 113 kcal Białko 31 g/Tłuszcz 0,6 g/Węglowodany 4 g.Źródło: Rewia