Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Prawdziwy gulasz węgierski. Przepis Lucyny Ćwierczakiewiczowej"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 806
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 806
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Składniki
Mięso umyć, oczyścić z błon, pokroić w niewielką kostkę.
Słoninę pokroić w kostkę. Włożyć do garnka i podsmażyć pod przykryciem.
Cebule obrać, pokroić w cienkie plastry i dodać do słoniny, dusić 5 min.
Cebulę ze słoniną skropić łyżką zimnej wody, dodać słodką paprykę i chwilę mieszać. Dodać mięso, wlać trochę bulionu, tak by je niemal przykrył, i dusić pod przykryciem przez godzinę, dolewając w miarę potrzeby bulionu.
Obrać 6 kartofli, pokroić w kostkę i dodać do gulaszu.
Gotować ok. 15 min, aż ziemniaki staną się miękkie.Źródło: Życie na Gorąco Retro