Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2447
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 33
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3097
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2764
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2447
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 33
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3097
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2764
Składniki
Prawidłowe temperatury i czas pieczenia ciast: • Beziki 110-120 stopni Celsjusza, 10-20 minut • Biszkoptowe 160-180 stopni Celsjusza, 15-30 minut • Drożdżowe 160-180 stopni Celsjusza, 15-50 minut • Francuskie 250 stopni Celsjusza, 15-30 minut • Półfrancuskie 250 stopni Celsjusza, 15-30 minut • Kruche 180-200 stopni Celsjusza, 20-30 minut • Półkruche 180-220 stopni Celsjusza, 20-30 minut • Piaskowe 160-200 30-45