Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może się przydać 1. Chleb powinniśmy przechowywać w płóciennym woreczku, a nie w torebce foliowej. 2. Przynajmniej raz na tydzień pojemnik na pieczywo należy przetrzeć wodą z octem, dzięki temu chleb nie będzie pleśniał. 3. Chleb będzie dłużej świeższy jeśli do pojemnika włożymy jabłko. 4. Świeże bułki można zamrozić. Jeśli chcemy je odgrzać wystarczy, że zwilżymy powierzchnię wodą, a potem włożymy do rozgrzanego piekarnika. 5. Pieczywo tostowe powinniśmy przechowywać w lodówce, nie będzie wtedy pleśnieć. 6. Powierzchnia przekrojonego chleba zachowa dłużej świeżość jeśli przykryjemy ją wilgotnym papierem pergaminowym. 7. Aby posmarować masłem pieczywo chrupkie należy podłożyć pod spód drugą kromkę, wtedy wierzchnia się nie połamie.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3749
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2104
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5546
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5562
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3749
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2104
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5546
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5562
Składniki