Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przepis na domowe ravioli"
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 81
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 202
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 415
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 81
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 202
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 415
Składniki
Cebulę i czosnek obierz i drobno pokrój. Zeszklij na patelni, wrzuć drobno posiekany szpinak i całość chwilę podduś. Następnie zdejmij z ognia i odstaw do ostygnięcia.
W misce wymieszaj ser ricotta i jajko. Dodaj do szpinaku. Nadzienie dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Przygotuj sos. Drobno posiekany czosnek, dymkę oraz natkę pietruszki podsmaż na patelni na oliwie.
Dołóż przekrojone pomidorki koktajlowe i podsmaż. Całość wymieszaj i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Do sosu wrzuć ugotowane ravioli, wymieszaj i podawaj.
Jak przygotować ravioli?
Z mąki, jajek, soli oraz oliwy zagnieć gładkie ciasto. Owiń je folią spożywczą i wstaw na 30 minut do lodówki. Następnie rozwałkuj na cienki płat.
Radełkiem pokrój ciasto na długie, szersze paski. Na każdy pasek wyłóż po łyżeczce farszu i przykryj drugim paskiem. Brzegi posmaruj wodą i zlep.
Ciasto z nadzieniem potnij radełkiem na kwadraty. Ich brzegi dobrze dociśnij. Kwadraciki zwiń na kształt cukierka. Gotuj je w osolonym wrzątku.Źródło: Na żywo