Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przepis na kolorowe koreczki z klopsików"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4676
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34348
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2047
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113732
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4676
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34348
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2047
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113732
Składniki
Bułeczkę namocz. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj.
Mięso przełóż do miseczki, dodaj odciśniętą bułkę, cebulę, czosnek oraz keczup.
Wbij jajko. Masę przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Dobrze wyrób.
Z przygotowanej masy uformuj 30 małych kuleczek. Smaż je na rumiano na rozgrzanym oleju przez 12–15 minut. Zdejmij z patelni, osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Zioła opłucz, poodrywaj listki. Oliwki osącz z zalewy. Pozostałe dodatki pokrój na kawałeczki. Dodatki ułóż na klopsikach, przypnij je kolorowymi szpilkami do przekąsek albo wykałaczkami.
ok. 35 minut
sztuka ok. 90 kcalŹródło: Tina