Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przepis na kolorowe koreczki z klopsików"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Bułeczkę namocz. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj.
Mięso przełóż do miseczki, dodaj odciśniętą bułkę, cebulę, czosnek oraz keczup.
Wbij jajko. Masę przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Dobrze wyrób.
Z przygotowanej masy uformuj 30 małych kuleczek. Smaż je na rumiano na rozgrzanym oleju przez 12–15 minut. Zdejmij z patelni, osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Zioła opłucz, poodrywaj listki. Oliwki osącz z zalewy. Pozostałe dodatki pokrój na kawałeczki. Dodatki ułóż na klopsikach, przypnij je kolorowymi szpilkami do przekąsek albo wykałaczkami.
ok. 35 minut
sztuka ok. 90 kcalŹródło: Tina