Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przepis na kolorowe koreczki z klopsików"
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17405
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1096
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6290
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 584
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17405
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1096
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6290
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 584
Składniki
Bułeczkę namocz. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj.
Mięso przełóż do miseczki, dodaj odciśniętą bułkę, cebulę, czosnek oraz keczup.
Wbij jajko. Masę przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Dobrze wyrób.
Z przygotowanej masy uformuj 30 małych kuleczek. Smaż je na rumiano na rozgrzanym oleju przez 12–15 minut. Zdejmij z patelni, osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Zioła opłucz, poodrywaj listki. Oliwki osącz z zalewy. Pozostałe dodatki pokrój na kawałeczki. Dodatki ułóż na klopsikach, przypnij je kolorowymi szpilkami do przekąsek albo wykałaczkami.
ok. 35 minut
sztuka ok. 90 kcalŹródło: Tina