Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i puszyste pulpety w kremowym sosie :)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15718
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4741
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 408
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15718
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4741
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 408
Składniki
Chleb namoczyć w mleku.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.
Warzywa obrać, wrzucić do garnka, zalać wodą lub bulionem. Dorzucić liście laurowe, ziele angielskie i pół łyżeczki soli. Zagotować.
Mięso wrzucić do miski, dodać jajka, odciśnięty chleb, cebulę, kaszę mannę. Wymieszać i doprawić do smaku. Robić kuleczki i wrzucać do gotującego się bulionu. Gotować na małym ogniu około 20 minut lub pół godziny w zależności od wielkości pulpetów. Śmietanę delikatnie osolić, wsypać mąkę i wymieszać. Zahartować dodając kilka łyżek gorącego bulionu. Dodać do pulpetów i delikatnie wymieszać. Doprawić do smaku.
Podawać można z ziemniakami lub ryżem, choć z kaszą również są pyszne.
Smacznego! :)