Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pulpety wieprzowe z kapustą"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 208
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 208
Składniki
<strong>Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa</strong>
Pulpety: cebulę i czosnek obierz. Zmiel razem z łopatką. Kajzerkę namocz w wodzie, odciśnij. Dodaj do mięsa, wbij jajka, dodaj koperek. Dobrze wyrób, posyp przyprawą do gyrosa, przypraw solą i pieprzem. Z masy uformuj pulpety, obtocz w mące. Usmaż z każdej strony na oleju.
Kapustę grubo poszatkuj. Kalafior podziel na różyczki. Marchewki pokrój na plasterki. Cebule posiekaj. Boczek pokrój w kostkę, podsmaż razem z cebulami na patelni po klopsikach. Dodaj kapustę,
kalafior i marchewki, duś 5 minut. Przełóż do garnka, wlej bulion
i koncentrat pomidorowy, zamieszaj, duś około 10 minut. Wlej
śmietanę, dodaj szczypiorek i koperek, przypraw, wymieszaj.
Włóż pulpeciki, podgrzej.Źródło: Chwila dla Ciebie