Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pulpety z indyka w sosie marinara"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 921
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 921
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Składniki
Mięso mielone z indyka dokładnie wymieszaj z jajkiem, bułką tartą, jednym przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku oraz naturalną przyprawą do kurczaka łagodnego. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek.
Usmaż na niej drobno pokrojoną cebulę i drugi, posiekany ząbek czosnku. Na patelnię wlej pomidory z puszki, wsyp cukier, świeżo zmielony pieprz. Całość duś przez 15 minut na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Z farszu drobiowego uformuj pulpety. W środek włóż kawałek sera mozzarella.
Następnie przełóż je do sosu marinara na patelnię. Duś mięso pod przykryciem przez 20 minut, przewracając je tak, aby ze wszystkich stron były rumiane. Pulpety podawaj z piure, polane sosem.Źródło: Na żywo