Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pulpety z indyka w sosie marinara"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 18
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 533
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 741
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 33
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 18
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 533
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 741
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 33
Składniki
Mięso mielone z indyka dokładnie wymieszaj z jajkiem, bułką tartą, jednym przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku oraz naturalną przyprawą do kurczaka łagodnego. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek.
Usmaż na niej drobno pokrojoną cebulę i drugi, posiekany ząbek czosnku. Na patelnię wlej pomidory z puszki, wsyp cukier, świeżo zmielony pieprz. Całość duś przez 15 minut na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Z farszu drobiowego uformuj pulpety. W środek włóż kawałek sera mozzarella.
Następnie przełóż je do sosu marinara na patelnię. Duś mięso pod przykryciem przez 20 minut, przewracając je tak, aby ze wszystkich stron były rumiane. Pulpety podawaj z piure, polane sosem.Źródło: Na żywo