Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pulpety z indyka z groszkiem"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3826
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34215
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1619
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113650
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3826
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34215
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1619
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113650
Składniki
<strong>Przepis przysłała Iwona Zalepińska z Wudzyna</strong>
Mielonego indyka wyrób z jajkiem i tartą bułką, przypraw. Uformuj pulpety, obtocz w mące. Cebule posiekaj.
Olej rozgrzej w głębokiej patelni, zeszklij cebule. Dodaj pulpety, obsmaż ze wszystkich stron. Posyp curry, zamieszaj, podsmaż.
Wlej dwie szklanki wody, duś na wolnym ogniu bez przykrycia ok. 20 minut. 5 minut przed końcem dodaj osączony z zalewy groszek i jogurt, wymieszaj. Przypraw do smaku solą.Źródło: Chwila dla Ciebie