Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pyszna wołowina"
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22438
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 164
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 349
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 489
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22438
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 164
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 349
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 489
Składniki
Mięso umyj, osusz, spraw. Do garnka wlej 2 litry wody, zagotuj. Na wrzątek wrzuć mięso, pogotuj chwilę na mocnym ogniu, potem ogień zmniejsz, by woda jedynie „mrugała”. Dodaj przekrojoną cebulę z wbitymi do niej goździkami i przyprawy. Gotuj pod przykryciem 2 godz.
Dodaj pokrojoną włoszczyznę, gotuj jeszcze godzinę. Dopraw solą i pieprzem. Mięso wyjmij, pokrój w plastry. Podawaj z czerwoną kapustą i ziemniakami.
Czas: 4 godzinyŹródło: Dobry Tydzień