Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pyszna wołowina"
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 506
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2662
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 734
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2582
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 506
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2662
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 734
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2582
Składniki
Mięso umyj, osusz, spraw. Do garnka wlej 2 litry wody, zagotuj. Na wrzątek wrzuć mięso, pogotuj chwilę na mocnym ogniu, potem ogień zmniejsz, by woda jedynie „mrugała”. Dodaj przekrojoną cebulę z wbitymi do niej goździkami i przyprawy. Gotuj pod przykryciem 2 godz.
Dodaj pokrojoną włoszczyznę, gotuj jeszcze godzinę. Dopraw solą i pieprzem. Mięso wyjmij, pokrój w plastry. Podawaj z czerwoną kapustą i ziemniakami.
Czas: 4 godzinyŹródło: Dobry Tydzień