Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pyszna wołowina"
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 133
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 653
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 133
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 653
Składniki
Mięso umyj, osusz, spraw. Do garnka wlej 2 litry wody, zagotuj. Na wrzątek wrzuć mięso, pogotuj chwilę na mocnym ogniu, potem ogień zmniejsz, by woda jedynie „mrugała”. Dodaj przekrojoną cebulę z wbitymi do niej goździkami i przyprawy. Gotuj pod przykryciem 2 godz.
Dodaj pokrojoną włoszczyznę, gotuj jeszcze godzinę. Dopraw solą i pieprzem. Mięso wyjmij, pokrój w plastry. Podawaj z czerwoną kapustą i ziemniakami.
Czas: 4 godzinyŹródło: Dobry Tydzień