Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Starłem ziemniaki na dużych oczkach i polałem je przygotowaną wcześniej mieszanką. W życiu nie jadłam czegoś tak dobrego! Lubisz proste i smaczne potrawy? Jeśli tak to ten przepis jest idealny dla Ciebie! Ta ziemniaczana zapiekanka jest absolutnie przepyszna i w dodatku bardzo łatwa do wykonania. Zrób ją raz, a zobaczysz, że Twoi najbliżsi będą chcieli jeść ją cały czas! Składniki: - 1 kg startych ziemniaków - sól i pieprz do smaku - 450 g kwaśnej śmietany - pół kostki roztopionego masła - pół szklanki posiekanej cebuli - 340 g sera Cheddar startego na dużych oczkach Starte ziemniaki włóż do naczynia żaroodpornego, posmarowanego wcześniej tłuszczem. Posyp je solą i pieprzem według uznania. Do osobnej miski wlej kwaśną śmietanę i dolej do niej roztopione masło. Nie zapomnij dodać także cebulki! Wszystko dokładnie wymieszaj. Gotową mieszankę rozprowadź na ziemniakach i bardzo delikatnie ją wymieszaj. Posyp wszystko serem – nie żałuj go! Włóż potrawę do piekarnika nastawionego na 180° C. Należy ją piec od 45 do 55 minut. Smacznego!
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 108
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10330
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 992
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 108
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10330
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 992
Składniki
Starłem ziemniaki na dużych oczkach i polałem je przygotowaną wcześniej mieszanką
Starte ziemniaki włóż do naczynia żaroodpornego, posmarowanego wcześniej tłuszczem. Posyp je solą i pieprzem według uznania. Do osobnej miski wlej kwaśną śmietanę i dolej do niej roztopione masło. Nie zapomnij dodać także cebulki! Wszystko dokładnie wymieszaj. Gotową mieszankę rozprowadź na ziemniakach i bardzo delikatnie ją wymieszaj. Posyp wszystko serem – nie żałuj go! Włóż potrawę do piekarnika nastawionego na 180° C. Należy ją piec od 45 do 55 minut.