Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki z bobem to świetny pomysł na bezmięsną kolacje czy nawet obiad, są pożywne i sycące. Przepis ten to świetny sposób na wykorzystanie bobu, kiedy jest on dostępny w sezonie, ale można je również zrobić z mrożonego bobu i cieszyć się ich smakiem cały rok.
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 455
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5222
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3408
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 455
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5222
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3408
Składniki
BÓB WYŁUSKAĆ I UGOTOWAĆ W OSOLONEJ WODZIE PRZEZ 3 MINUTY. UGOTOWANY OBRAĆ ZE SKÓREK. Z MĄKI, JAJKA I MLEKA ZAROBIĆ CIASTO NA PLACKI DODAĆ SODĘ I SZCZYPTĘ SOLI. DO GOTOWEGO CIASTA DODAĆ POSIEKANY SZCZYPIOR , SKÓRKĘ Z CYTRYNY I BÓB. DOPRAWIĆ PIEPRZEM.
PLACKI USMAŻYĆ NA GORĄCYM OLEJU. GOTOWE PODAWAĆ Z KWAŚNĄ ŚMIETANĄ. DOPRAWIONĄ SOLĄ PIEPRZEM I DROBNO POKROJONĄ MIĘTĄ, PLACKI MOŻNA POSYPAĆ POSIEKANYM SZCZYPIOREM I USMAŻONYM BOCZKIEM. SMACZNEGO!