Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pyzy z kapustą i mięsem"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 305
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 305
Składniki
Kapustę ugotować z listkiem laurowym. Odcisnąć, listek usunąć, kapustę ostudzić, posiekać. Rozgrzać olej na patelni, zeszklić posiekane dwie cebule i czosnek, dodać mięso, smażyć mieszając ok. 30 minut. Połączyć z kapustą, doprawić solą, pieprzem, wymieszać.
Ziemniaki obrać, 2/3 ugotować i przecisnąć przez praskę, surowe zetrzeć na tarce, wymieszać z ugotowanymi. Dosypać mąkę, zarobić ciasto.
Formować placki, nakładać farsz i zlepiać spore pyzy. Wrzucać na wrzątek i gotować jeszcze 4 minuty po wypłynięciu, wyjąć łyżką cedzakową. Okrasić pozostałą cebulą, podsmażoną ze skwarkami z boczku.
ok. 95 minut.
Pyzy można także nadziać farszem z białego sera, doprawionego na ostro pieprzem, solą i podsmażoną na rumiano cebulą.Źródło: Twoje Imperium