Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są mięciutkie, pyszne i sycące.Można je podawac na różne sposoby! Z sosem,z mięskiem i ze skwarkami,Jak kto lubi
Połowę ziemniaków wyszorować pod bierzącą wodą i ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać, zemleć. Pozostałe ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce z małymi otworami, a następnie odcisnąć. Sok odstawić, aby opadł osad, następnie odlać płyn, pozostawiając skrobię. Do miski włożyć ziemniaki gotowane, surowe, skrobię oraz jaja, dodać sól i wyrobić ciasto. Dłońmi oprószonymi mąką formować pyzy i gotować je w osolonym wrzątku 5-8 minut od wypłynięcia na powierzchnię. Pyzy można oblać smalcem i podać z gulaszem pikantnym.
Pyzy ziemniaczane ze skwarkami, przysmak z Podlasia.
Odsłon: 9261
Pyszne smażone, panierowane w cieście plastry rolady zrobionej z mielonego mi...
Odsłon: 145
Bardzo smaczna wędlina, idealna do sporządzania smacznych kanapek.
Odsłon: 2909
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 21
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 74
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 63
Pyszne smażone, panierowane w cieście plastry rolady zrobionej z mielonego mi...
Odsłon: 145
Bardzo smaczna wędlina, idealna do sporządzania smacznych kanapek.
Odsłon: 2909
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 21
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 74
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 63
Składniki
Połowę ziemniaków wyszorować pod bierzącą wodą i ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać, zemleć. Pozostałe ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce z małymi otworami, a następnie odcisnąć. Sok odstawić, aby opadł osad, następnie odlać płyn, pozostawiając skrobię. Do miski włożyć ziemniaki gotowane, surowe, skrobię oraz jaja, dodać sól i wyrobić ciasto. Dłońmi oprószonymi mąką formować pyzy i gotować je w osolonym wrzątku 5-8 minut od wypłynięcia na powierzchnię. Pyzy można oblać smalcem i podać z gulaszem pikantnym.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Calzone z nadzieniem mięsnym
Dania główne
Kopytka z młodych ziemniaków
Dania główne
Pyszna karkówka z patelni
Dania główne
Pulpeciki z piekarnika w sosie pomidorowo-śmietanowym
Calzone z nadzieniem mięsnym
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 99
Kopytka z młodych ziemniaków
Doskonały przepis dla wszystkich fanów mącznych potraw. Kopytka z młodych zie...
Odsłon: 381