Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pyzy ziemniaczane z mięsem"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 187
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 69
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 102
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 187
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 69
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 102
Składniki
Połowę ziemniaków ugotuj, przeciśnij przez praskę. Resztę ziemniaków zetrzyj, odciśnij, połącz jedne i drugie, wbij jedno jajko, dodaj mąkę. Wyrób, uformuj wałek. Mięso podsmaż z cebulką na maśle.
Ostudź, wbij drugie jajko, wyrób (jeśli trzeba, zagęść farsz bułką tartą), dopraw. Odrywaj po kawałku ciasta, spłaszczaj, nakładaj farsz i zlepiaj w kule.
Pyzy wrzuć na osolony wrzątek, od wypłynięcia gotuj ok. 15 min. Podaj np. z jarzynką – kapustą lub marchewką.Źródło: Świat kobiety