Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Quiche z grzybami i pomidorami"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 63
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 188
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 66
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 63
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 188
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 66
Składniki
Mąkę posiekać z masłem, dodać sól i kilka łyżek lodowatej wody. Zagnieść ciasto, schłodzić w lodówce. Rozwałkować dość cienko.
Ciastem wylepić formę, wysmarowaną odrobiną masła. Ponakłuwać widelcem, wysypać suchą fasolą. Piec w temp. 200°C przez ok. 15 minut. Zsypać fasolę, dopiec na złoto.
Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Podsmażyć lekko na rozgrzanej oliwie razem z cebulą posiekaną w piórka.
Jajka i śmietanę roztrzepać, dodać ser i przyprawy. Połączyć z pieczarkami. Wylać masę na ciasto, udekorować plastrami pomidora. Piec ok. 20 minut.
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium