Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Racuchy piwne zawijane z dorszem"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Mąkę wsyp do wysokiego naczynia. Wbij jajka. Dolej piwo oraz wodę i dodaj sporą szczyptę soli. dokładnie wymieszaj mikserem na ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Odstaw je pod przykryciem na 20-30 minut, aby mąka spęczniała.
Następnie mocno rozgrzej niewielką patelnię. Cienko smaruj ją olejem rzepako wym. Wylewaj porcje ciasta. Smaż cienkie placuszki. Przełóż je na talerz. Trzymaj w cieple, aby nie wystygły. Paluszki rybne przygotuj według przepisu podanego na opakowaniu.
Warzywa w zależności od rodzaju umyj, oczyść, pokrój na kawałeczki. Na plackach rozłóż rybę oraz kawałeczki warzyw. Zwiń. Owiń paskami pergaminu.Źródło: Naj