Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Racuszki z brzoskwiniami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 117
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2790
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 117
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2790
Składniki
Brzoskwinie sparz wrzącą wodą i zdejmij z nich skórkę. Następnie przekrój każdą na pół, wyjmij pestkę i pokrój w grube plasterki. Brzoskwinie z puszki osącz z zalewy i pokrój w plasterki.
Do miski przesiej mąkę pszenną, dodaj cukier oraz cukier wanilinowy i przemieszaj. Następnie dolej mleko i wbij całe jajko. Wszystkie wymieszaj mikserem lub trzepaczką na jednolite, dość gęste ciasto. Jeśli ciasto jest za rzadkie, dodaj odrobinę mąki. Jeśli zaś okaże się za gęste, dolej trochę mleka. Nie dodawaj do ciasta brzoskwiń!
Na patelni rozgrzej łyżkę oleju, a gdy tłuszcz będzie już gorący, ułóż na patelni plasterki brzoskwiń. Na każdy z nich wylej niewielką ilość ciasta, aby każdy plasterek brzoskwini został przykryty ciastem. Racuszki smaż z obu stron na złoty kolor. Pamiętaj, że tłuszcz nie może być zbyt gorący, bo placki się przypalą z zewnątrz, a w środku pozostaną surowe. Placki ułóż na papierowym ręczniku, aby osączyć je z nadmiaru tłuszczu.
Racuszki podawaj jeszcze ciepłe, posypane cukrem pudrem i udekorowane listkami świeżej mięty lub melisy.
30 minut Porcja: 240 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie