Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuszki z owocami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 797
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 797
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
Jedno jajko wbij do miski. Roztrzep widelcem. Wsyp przesianą mąkę. Wlej maślankę (ewentualnie jogurt naturalny, kefir lub zsiadłe mleko). Dodaj szczyptę soli do smaku oraz proszek do pieczenia.
Przygotowane utrzyj starannie za pomocą miksera ustawionego na najwyższe obroty. Gładkie ciasto odstaw na 30 minut, aby lekko zgęstniało. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
W międzyczasie przygotuj owoce do naleśników. Przebierz, opłucz pod bieżącą wodą i pozostaw do osączenia maliny (jagody, porzeczki lub inne drobne owoce, które najbardziej lubisz). Po osączeniu usuń ewentualne szypułki.
Na patelni rozgrzej łyżeczkę oleju. Partiami smaż puszyste racuchy. Co pewien czas dolewaj olej. Placuszki osącz na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
Racuchy układaj na talerzykach, posypuj cukrem pudrem i przekładaj owocami (możesz je lekko rozetrzeć, by puściły sok). Od razu podawaj.Źródło: Świat kobiety