Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stek z antrykotu dojrzewającego na sucho (dry aged beef). Dzięki procesowi dojrzewania stek zyskuje delikatną strukturę i lekko orzechowo-maślany smak. Rib eye stek dosłownie rozpływa się w ustach, jest tak delikatny i soczysty. Nie potrzebuje zbyt wielu przypraw, wystarczy sól i pieprz.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 859
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5858
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9690
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 319
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 859
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5858
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9690
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 319
Składniki
Na patelni grillowej rozgrzewamy łyżkę oleju- mocno. Stek, uprzednio posolony, smażymy z obu stron. Na końcu oprószamy pieprzem. Czas smażenia zależy od naszych upodobań: krwisty- 2-3 minuty z każdej strony średnio krwisty- 3-4 minuty z każdej strony średnio wysmażony- 4-5 minut z każdej strony dobrze wysmażony- 6 minut z każdej strony
Usmażony stek odkładamy na wygrzany talerz i przykrywamy folią, niech "odpocznie". W tym czasie na patelnię, na której smażyliśmy stek, wrzucamy masło, 2 łyżki wody, sos sojowy i pieprz. Chwilę podgrzewamy, aby sos lekko zgęstniał. Gotowym sosem polewamy stek.
Wyborny rib eye gotowy!