Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Risotto z cytryną"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 738
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22776
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15151
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4865
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45516
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 738
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22776
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15151
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4865
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45516
Składniki
Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj masło, a gdy się roztopi, gałązkę rozmarynu i drobno posiekaną cebulę. Gdy cebula się zeszkli, wrzuć posiekany czosnek i krótko przesmaż.
Dodaj ryż i smaż przez 3 minuty, wlej wino. Stale mieszając, dodawaj po łyżce wazowej bulionu. Gdy ryż będzie al’dente, usuń rozmaryn. Dodaj startą skórkę z cytryny oraz pieprz.
W miseczce wymieszaj mascarpone ze śmietanką i sokiem z cytryny. Wrzuć do risotta. Podawaj z łososiem i cząstkami cytryny. Udekoruj ziołami.Źródło: Na żywo