Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Risotto z cytryną"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13486
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1542
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14879
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6118
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13486
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1542
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14879
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6118
Składniki
Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj masło, a gdy się roztopi, gałązkę rozmarynu i drobno posiekaną cebulę. Gdy cebula się zeszkli, wrzuć posiekany czosnek i krótko przesmaż.
Dodaj ryż i smaż przez 3 minuty, wlej wino. Stale mieszając, dodawaj po łyżce wazowej bulionu. Gdy ryż będzie al’dente, usuń rozmaryn. Dodaj startą skórkę z cytryny oraz pieprz.
W miseczce wymieszaj mascarpone ze śmietanką i sokiem z cytryny. Wrzuć do risotta. Podawaj z łososiem i cząstkami cytryny. Udekoruj ziołami.Źródło: Na żywo