Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Risotto z cytryną"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 74
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 1001
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 74
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 1001
Składniki
Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj masło, a gdy się roztopi, gałązkę rozmarynu i drobno posiekaną cebulę. Gdy cebula się zeszkli, wrzuć posiekany czosnek i krótko przesmaż.
Dodaj ryż i smaż przez 3 minuty, wlej wino. Stale mieszając, dodawaj po łyżce wazowej bulionu. Gdy ryż będzie al’dente, usuń rozmaryn. Dodaj startą skórkę z cytryny oraz pieprz.
W miseczce wymieszaj mascarpone ze śmietanką i sokiem z cytryny. Wrzuć do risotta. Podawaj z łososiem i cząstkami cytryny. Udekoruj ziołami.Źródło: Na żywo