Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Risotto z indykiem i groszkiem"
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5690
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 76
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 107
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 604
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5690
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 76
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 107
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 604
Składniki
Indyka pokrój, przypraw. Obsmaż w rondlu na oliwie. Zdejmij.
Paprykę pokrój w kostkę. Marchewkę zetrzyj na tarce. Czosnek i cebulę posiekaj, zeszklij na oleju po smażeniu indyka. Wsyp ryż, smaż, aż się zeszkli. Wlej wino, podduś.
Dodaj mięso, paprykę, marchewkę i groszek. Duś, podlewając bulionem i często mieszając. Na koniec dodaj koncentrat, pomidorowy, wymieszaj, przypraw.
Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 4, cena za porcję 3 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie