Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada indycza z ziołowym farszem"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 248
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 180
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 248
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 180
Składniki
Mięso rozetnij tak, aby powstał duży płat. Posyp solą i pieprzem. Zioła opłucz, trochę zostaw do dekoracji, a resztę posiekaj. Mięso rozłóż na blacie, połóż plasterki szynki i zioła. Całość zwiń.
Pieczeń ułóż w brytfance. Podlej odrobiną wody i piecz około 90 minut w temperaturze 175° C. Warzywa pokrój. Posyp solą i pieprzem.
Dodaj je do mięsa po 40 minutach pieczenia. W trakcie pieczenia roladę podlewaj wypieczonym sosem.Źródło: Na żywo