Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada na waflach z ziemniakami i kapustą kiszoną

Rolada na waflach z ziemniakami i kapustą kiszoną

Autor:

Przepisów i artykułów: 456 Ocena: 6465

Dodano:

Odsłon: 1715

pyszne jedzenie, trochę czasochłonne jest opiekanie roladek ale cóż, nie ma nic za darmo

Składniki

  • wafle suche kwadratowe 3 szt
  • ziemniaki ok 50 dag
  • masło lub śmietana kwaśna 18% 1 łyżka
  • kapusta kiszona 50 dag
  • pieczarki 50 dag
  • cebula
  • sól, pieprz, sos sojowy majeranek
  • olej
  • jajka
  • bułka tarta
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Rolada na waflach z ziemniakami i kapustą kiszoną

Przygotowanie

  1. 1. kapustę odcisnąć, zalać wodą, ugotować, odcedzić,
    2. cebule posiekać, poddusić na oleju, dodać pokrojone w plasterki pieczarki, dusić do odparowania płynu, doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym, pieczarki wymieszać z kapustą, dodać majeranek,
    3. ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, dodać łyżkę masła lub śmietany, dokładnie ugnieść,
    4. na wafle nałożyć ciepłe ziemniaki, rozsmarować ok 5mm warstwę, następnie nałożyć ok 10 mm warstwę kapusty (przy nakładaniu farszu należy zostawić ok 2 cm wolnego brzegu), zwinąć roladę, zawinąć w folię, włożyć na kilka godzin do lodówki,
    5. roladę kroić na plastry grubości 2-2,5 cm, obtaczać w rozmąconym, posolonym jajku a nastepnie w bułce tartej, smazyć na rozgrzanym oleju, podawać z barszczykiem czerwonym




    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń