Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne jedzenie, trochę czasochłonne jest opiekanie roladek ale cóż, nie ma nic za darmo
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35724
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1213
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6023
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35724
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1213
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6023
        
        
                Składniki
1. kapustę odcisnąć, zalać wodą, ugotować, odcedzić, 2. cebule posiekać, poddusić na oleju, dodać pokrojone w plasterki pieczarki, dusić do odparowania płynu, doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym, pieczarki wymieszać z kapustą, dodać majeranek, 3. ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, dodać łyżkę masła lub śmietany, dokładnie ugnieść, 4. na wafle nałożyć ciepłe ziemniaki, rozsmarować ok 5mm warstwę, następnie nałożyć ok 10 mm warstwę kapusty (przy nakładaniu farszu należy zostawić ok 2 cm wolnego brzegu), zwinąć roladę, zawinąć w folię, włożyć na kilka godzin do lodówki, 5. roladę kroić na plastry grubości 2-2,5 cm, obtaczać w rozmąconym, posolonym jajku a nastepnie w bułce tartej, smazyć na rozgrzanym oleju, podawać z barszczykiem czerwonym smacznego