Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne jedzenie, trochę czasochłonne jest opiekanie roladek ale cóż, nie ma nic za darmo
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6391
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114697
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6391
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114697
Składniki
1. kapustę odcisnąć, zalać wodą, ugotować, odcedzić, 2. cebule posiekać, poddusić na oleju, dodać pokrojone w plasterki pieczarki, dusić do odparowania płynu, doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym, pieczarki wymieszać z kapustą, dodać majeranek, 3. ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, dodać łyżkę masła lub śmietany, dokładnie ugnieść, 4. na wafle nałożyć ciepłe ziemniaki, rozsmarować ok 5mm warstwę, następnie nałożyć ok 10 mm warstwę kapusty (przy nakładaniu farszu należy zostawić ok 2 cm wolnego brzegu), zwinąć roladę, zawinąć w folię, włożyć na kilka godzin do lodówki, 5. roladę kroić na plastry grubości 2-2,5 cm, obtaczać w rozmąconym, posolonym jajku a nastepnie w bułce tartej, smazyć na rozgrzanym oleju, podawać z barszczykiem czerwonym smacznego