Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada szpinakowa z łososiem"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4742
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34364
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2053
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113737
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4742
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34364
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2053
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113737
Składniki
Szpinak rozmroź na sitku i osącz. Potem przełóż go na patelnię z rozgrzanym masłem. Duś bez przykrycia na małym płomieniu, aż wyparuje cały płyn. Zdejmij z ognia, odstaw do przestudzenia. Oddziel żółtka od białek. Żółtka dodaj do szpinaku. Wsyp mąkę.
Masę przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praską oraz solą, pieprzem i gałką. Białka ubij na sztywno. Pianę z białek domieszaj do masy szpinakowej. Blachę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj przygotowane ciasto szpinakowe. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz ok. 15 minut. Placek wystudź.
Rybę drobno pokrój. Serek utrzyj z twarogiem i chrzanem. Dodaj śmietanę, oraz sól i pieprz. Masę rozsmaruj na placku szpinakowym. Wzdłuż dłuższego boku ułóż kawałeczki łososia. Zwiń. Roladę owiń folią spożywczą i schładzaj około 5 godzin.Źródło: Naj