Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada szpinakowa z łososiem"
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 21
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2234
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 150
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 21
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2234
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 150
Składniki
Szpinak rozmroź na sitku i osącz. Potem przełóż go na patelnię z rozgrzanym masłem. Duś bez przykrycia na małym płomieniu, aż wyparuje cały płyn. Zdejmij z ognia, odstaw do przestudzenia. Oddziel żółtka od białek. Żółtka dodaj do szpinaku. Wsyp mąkę.
Masę przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praską oraz solą, pieprzem i gałką. Białka ubij na sztywno. Pianę z białek domieszaj do masy szpinakowej. Blachę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj przygotowane ciasto szpinakowe. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz ok. 15 minut. Placek wystudź.
Rybę drobno pokrój. Serek utrzyj z twarogiem i chrzanem. Dodaj śmietanę, oraz sól i pieprz. Masę rozsmaruj na placku szpinakowym. Wzdłuż dłuższego boku ułóż kawałeczki łososia. Zwiń. Roladę owiń folią spożywczą i schładzaj około 5 godzin.Źródło: Naj